2. helmikuuta 2015

Jämi SM (osa 2/2)

Vellu hiihti perjantain ja lauantain kilpailut Jämillä, missä perjantaina matkana oli miehillä perinteisen sprintti ja lauantaina vapaan 15 kilometriä. Molempiin kilpailuihin oli luotu erittäin haastavat radat, joissa kukaan ei saanut metriäkään ilmaiseksi.

Kommentit perjantain sprintistä...:

Jämin sprinttiradasta oli tehty entistäkin haastavampi ja pidempi edellisiin vuosiin verrattuna ja pituutta reitillä oli yhteensä 1,7km. Tämä tarkoitti, että suorituksen kesto oli neljän minuutin tuntumassa, mikä on todella pitkä sprintiksi. Yritin hiihtää karsinnan järkevästi juurikin radan pituuden vuoksi, jotta jaksoin puristaa koko matkan tasapainoisesti. Olin aika-ajossa 18. ja näin ollen saavutin minimitavoitteeni eli sijoituksen 30 parhaan joukkoon. Lähdin erähiihtoihin avoimin mielin, mutta aika pian erähiihdon aikana tajusin, että minulta ei löytynyt paukkuja taistella paikasta välieriin eli 12 parhaan joukkoon. Kovien sprinttien puute näkyi selkeästi suorituskyvyssäni ja puolessa välin erähiihtoani kaikki paukut oli jo annettu. Olin erässäni lopulta 5. ja loppusijoitukseksi tuli 22. sija. Tavoitteeni oli alunperin päästä 12 parhaan joukkoon, mutta täytyy olla realisti ja todeta, että perjantaina ei ollut omalta kohdaltani realistista ajatella sijoittumista 12 parhaan joukkoon ilman muiden haavereita. Kisasta jäi kuitenkin toiveikas mieli ja antoi taas paljon motivaatiota harjoitella seuraavana kautena. Sain kuitenkin tehtyä tuollaisenkin tuloksen melko rikkonaisella syksyn ja alkutalven harjoittelulla.

Tulokset sprintistä täältä

Sprintin karsintahiihto.
Kuva: Jämi SM-hiihdot 2015

...ja lauantain vapaan normaalimatkalta:

Lauantaina oli vuorossa tosiaan vapaan 15 kilometrin kilpailu, joka hiihdettiin 2x7,5km radalla. Reitti oli erittäin raskas, mikä sisälsi sekä vaativia nousuja että laskuja. En ollut asettanut tälle päivälle mitään sijoitustavoitteita vaan pikemminkin tavoitteena oli saada tehdyksi ehjä ja tasapainoinen oma hiihto ilman nitkahduksia. Perjantain sprintistä äitynyt alaselkä tuotti matkan varrella hieman ongelmia, mutta kaiken kaikkiaan pääsin tavoitteeseen. Sain itselleni melko hyvän suorituksen aikaiseksi ja loppukin sujui mallikkaasti. Olin lopulta 63. noin 140 hiihtäjän joukossa. Ilman pieniä ongelmia sijoitus olisi voinut olla parempikin, koska noin 40 sekunnin päässä olisi ollut esimerkiksi sijoitus 40 parhaan joukkoon.

Viikonlopun kisat antoivat taas motivaatio tulevaisuuteen ja halun kehittyä edelleen. Molemmat kilpailut olivat omalta kohdaltani tyydyttävää tasoa. Ei tosiaankaan huipuhiihtoja, muttei mitään katastrofaalisen huonojakaan. Kun pystyisi parantamaan parin napsun verran vauhtia niin kevään karkeloissa voisi sitten taistella hieman paremmista sijoituksista.

Tulokset täältä

Seuraavana viikonloppuna molemmat pidämme väliviikonlopun kilpailuista ja teemme pienen harjoitusjakson tähän väliin, Kilpailujen pariin palaamme kahden viikon päästä, jolloin vuorossa ovat alueelliset mestaruuskilpailut. Riksu taistelee aluemestaruuksista Nastolassa ja minä kilpailen puolestaan piirinmestaruuskilpailuissa Jämsänkoskella.

Odottavaisin mielin kohti pientä harjoitusjaksoa ja sen jälkeen kohti kevään karkeloita!