14. helmikuuta 2017

Keski-Suomen Maakuntaviesti Joutsassa

Viime sunnuntaina päästiin hiihtämään 70. Keski-Suomen Maakuntaviesti Joutsassa. Alunperin viesti piti hiihtää jo loppiaisena, mutta liian kova pakkanen siirsi kisapäivää. Viestikilpailut ovat ja ovat aina olleet itselleni mieluisia kilpailumuotoja. Tämäkään viesti ei tehnyt sen suhteen poikkeusta! Oli mukavaa edustaa kotikuntaa Joutsaa, kisailla tutuilla laduilla ja vielä tuttujen joukkuekavereiden kanssa. Joutsasta oltiin saatu koottua ykkös- ja kakkosjoukkue viestiin, joissa oli mukana nuoria ja vanhempia hiihtäjiä, ensikertalaisia ja vanhempia konkareita. Osuuksia oli yhdeksän, joista ensimmäiset neljä osuutta perinteisellä ja viisi seuraavaa vapaalla. Itse hiihdin 4.osuuden, jossa matkana oli 6km perinteisellä.



Joutsan ykkösjoukkueen viesti käynnistyi hyvin ja pääsin lähtemään omalle osuudelleni keulassa. 4.osuus oli yhdistelmäosuus,jolloin samalle osuudelle on, kunnan asukasluvusta riippuen, ollut mahdollista nimetä hiihtäjä jostain kyseisistä sarjoista M18, M20, M50 tai NYL. Tavoitteena oli siis hiihtää niin kauan karkuun kuin mahdollista ja tuoda viesti mahdollisimman hyvissä asetelmissa vaihtoon. Tiesin, että takana olevien joukkueiden mieshiihtäjät tulevat kovaa. Sen verran oli kuitenkin kotikenttäedusta hyötyä, että tiesin millainen vauhdinjako 2x3km reitille kannattaa tehdä. Hiihto oli ihan hyvää menoa, vaikka huomasinkin edellisen viikonlopun kisarupeaman painavan vielä vähän kintereissä. Loppuun asti jaksoin tehdä hyvin töitä ja pystyin pitämään keulapaikan hallussa tullessani vaihtoon.

Vaihdossa 

Maakuntaviestissä riitti jännitettävää aivan loppuun asti toisesta ja kolmannesta sijasta. Voittajajoukkue Jyväskylä meni menojaan, mutta Joutsa kamppaili viimeisellä osuudella Äänekosken ja Jyväskylä 2 joukkueiden kanssa sijoista 2-4. Lopulta kamppailu kääntyi Joutsan kannalta loistavasti, sillä ankkurimme toi joukkueemme maaliviivan yli kolmantena! Loistava suoritus pieneltä kunnalta ja kaiken kruunuksi vielä kotikisoissaan!

Tulokset löytyvät täältä.

Hyviä hiihtokelejä kaikille toivotellen,

Riksu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti